BARONE MONTALTO / SICILIA
Białe, niezwykle przyjemne wino. W bukiecie wyraźne akcenty kapryfolium (wiciokrzew) i nuty aromatycznej trawy cytrynowej
BARONE MONTALTO / SICILIA
Sycylijskie czerwone wino, o aromatach konfitury śliwkowej i jeżyn. W ustach pełne i okrągłe w smaku
WINO NA KIELISZKI
Białe wino
SALVALAI / VENETO
Doskonałe na każdą okazję, bardzo łagodne półsłodkie białe wino. Bukiet aromatyczny, pełen wiosennych kwiatów oraz gruszki
VALTIDONE / EMILIA ROMAGNA
Półwytrawne białe wino, młode i owocowe. Barwa słomkowo-żółta, bukiet owocowo-kwiatowy
Czerwone wino
SALVALAI / VENETO
Bardzo łagodne, doskonałe na każdą okazję półsłodkie wino czerwone. Barwa rubinowo-czerwona z fioletowymi refleksami. Bukiet bardzo aromatyczny, pełen fiołków i maliny. W smaku przyjemna słodycz, dużo owocu, z delikatną nutą owoców leśnych
VALTIDONE / EMILIA ROMAGNA
Półwytrawne czerwone wino, młode i owocowe. Bukiet owocowo-kwiatowy.
WINO SPUMANTE I FRIZZANTE
MEDICI / EMILIA ROMAGNA
Różowe, lekko słodkie wino o wszechstronnym zastosowaniu, wytwarzane drogą naturalnej fermentacji. Delikatna jasnoróżowa barwa w połączeniu z intensywnie uwalniającymi się bąbelkami zachwyca swoją młodością, orzeźwia i raduje. Bukiet owocowy z odcieniem fiołkowym.W smaku soczyste i świeże
MGM, Forli / VENETO
Wino o słomkowo-złocistym kolorze, z bardzo efektownym i trwałym perleniem, pochodzące z regionu Veneto. Delikatne, mineralne, bardzo przyjemne na podniebieniu z owocowym lekkim aromatem
BELLAVISTA / LOMBARDIA
Zawsze solidny "Gran Cuvee" najlepiej oddaje jakość i klasę Fraciacorty. Białe, o aromacie słodkim, przechodzącym w delikatny zapach cytrusów, jabłek, cedru oraz białych kwiatów i wanilii. Przyjemnie kremowe w ustach. Bardzo długie, zrównoważone, niezwykle eleganckie w finale.
PODERI DAL NESPOLI / EMILIA ROMAGNA
Białe, owocowe, lekko musujące wino. Pełne życia jak koliber i jednocześnie tak delikatne jak trzepot jego skrzydeł. Bardzo przyjemne i łatwe w piciu. Jest doskonałym akompaniamentem dla spotkania z przyjaciółmi
WINO BIAŁE
BARONE MONTALTO / SICILIA
Świeży aromat z akcentami gruszki, zielonego jabłka i białej brzoskwini. Na podniebieniu powtórzony bukiet, ze świeżą kwasowością i mineralnością, oraz nutami kolendry. Odpowiednio wytrawny finisz
A.MANO / PUGLIA
Wino powstałe z bardzo ciekawego, połączenia trzech pulijskich gron. Piękny aromat kwiatów brzoskwini (Fiano), z których część jest dodatkowo podsuszana, połączony z dodatkiem kwiatów cytruso-wych (Falanghina) oraz doskonale poprawiającym strukturę Greco. W finale kiwi i grejpfrut
VARVAGLIONE / PUGLIA
Ze spotkania apulijskiego słońca z gronami Malvasia zrodziło się to bogate aromatem i wibrujące nutami wanilii wino. Odnajdu-jemy w nim owoce tropikalne połączone z miodem i wanilią, natomiast w ustach uderzającą świeżość i równowagę. Dobrze zbudowane, harmonijne i trwałe, niezwykle przyjemne w piciu
VARVAGLIONE / PUGLIA
Białe organiczne wino. Elegancki bukiet przynosi nuty kwiatowe mimozy oraz akcenty owocowe i cytrusowe. Delikatna odpowiednio ułożona kwasowość sprawia, ze wino jest świeże i ma długi finisz
ZACCAGNINI / ABRUZZO
Wino białe produkowane z gron Trebbiano i Chardonnay, o barwie jasnożółtej z zielonymi niuansami. Bardzo delikatny bukiet, pachnący, aromatyczny i niezwykle przyjemny. Wyśmienite, eleganckie w smaku, bardzo świeże i zrównoważone
ICARDI / PIEMONTE
Bukiet elegancki, zrównoważony z wyczuwalnym aromatem liści pomidorów, paproci i tropikalnych owoców. W smaku pełne, glicerynowo gęste, intensywne a zarazem orzeźwiające. Jest jednym z najlepszych włoskich win białych wszechczasów
WINO RÓŻOWE
A.MANO / PUGLIA
Różowe wino, o urzekającym aromacie wiciokrzewu i goździka, który zawdzięczamy gronu Aleatico i długiej, sześciotygodniowej fermentacji w bardzo niskiej temperaturze. W smaku dojrzałe wiśnie i truskawki. Ciało wina czerwonego połączone z delikatnymi aromatami win białych
WINO CZERWONE
LEONARDO DA VINCI / TOSCANA
Czerwone toskańskie wino, świeże, owocowe i delikatne. Ciemnoczerwone w barwie, bardzo przyjemne w smaku długo pozostającym na podniebieniu. Nos intensywny i trwały z akcentami ciemnych owoców
BARONE MONTALTO/ SICILIA
Wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu, przez 4 miesiące już w butelkach. Otrzymywane metodą appassimento - podsuszania przejrzałych gron, w wyniku której wino ma podwyższoną zawartość alkoholu oraz niezwykłą słodycz. Ciemna intensywna czerwona barwa. W nosie kandyzowane figi i dojrzałe owoce. Dobrze zbudowane, harmonijna struktura zarówno w okrągłości, jak i w trwałości smaku
ZACCAGNINI / ABRUZZO
Czerwono-rubinowa barwa z fioletowymi refleksami. Intensywny bukiet pełen aromatów najszlachetniejszych winogron. W smaku owocowe, pełnocieliste i krzepkie, z dobrze zbalansowanymi taninami. Przez około 4 miesiące dojrzewa w słoweńskich beczkach
VARVAGLIONE / PUGLIA
Intensywne organiczne czerwone wino z fioletowymi refleksami. W nosie nuty owocowe czerwonych i czarnych porzeczek delikatnie łącza się z aromatami gałki muszkatołowej, lukrecji, czekolady i wanilii, uwolnionych po krótkim przebywaniu we francuskim dębie. Wino zbalansowane i długie, pozostawiające na podniebieniu nuty kokosu i owoców
VARVAGLIONE / PUGLIA
Wino „papieskie”, intensywnie czerwono-rubinowe z pięknymi fioletowymi refleksami. Aromaty przypominają konfiturę z owoców czarnej porzeczki, jeżyn, wiśni, kakao i lukrecji. Na podniebieniu okrągłe, gładkie, z długim aromatycznym finałem. To efekt ośmiu miesięcy dojrzewania wina dębowych beczkach
CASATA MONFORT / TRENTINO ALTO ADIGE
Wino czerwone wytwarzane z gron Lagrein, winorośli autochtonicznej, pochodzącej z okolic Mezzocorona. Ciepła barwa otulającej czerwieni, intensywny owocowy bukiet oraz lekka nuta przypraw. W smaku wytrawne, przyjemne, taninowe. Dojrzewa w dębowych beczkach